.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Friday, February 25, 2011

SEMAK SAMAN ANDA!!!


Assalamualaikum & salam pagi Jumaat kepada semua..('',)
Terima kasih sudi bertandang ke blog saya ni...
ai LOVE yu oL!!!

Mula² sekali saya nak panjatkan rasa syukur ke hadrat Ilahi, kerana
masih diberi peluang bernafas lagi di dunia ini...
~Alhamdulillah~

Pagi ni macam biasa saya datang awal, terus bukak PC dan online sementara tengah laju!!! Terus buat semakan saman trafik melalui RILEK e-services...



Hasilnya, saya semak ada 3 saman...berjumlah RM900...
fuh~ kopak....



Perangkap had laju ada 2 keping, 1 lagi saman sebab langgar belakang Myvi yang sedang brek mengejut di lampu isyarat Presint 2 Putrajaya pada 15 Oktober 2010 !!!



Cara yang paling mudah untuk semak melalui SMS dengan menaip SAMAN(jarak)NO.PLET hantar ke 32728 atau nama mudahnya (DAPAT)...

Mudah saje caranya kalau kita ikut langkah² nya!

Nampaknya tempoh diskaun ada lagi 3 hari lagi sehingga 28 Februari 2011...
Saya nak gi bayar esok pagi, kalau tak silap IPD Putrajaya kaunternya buka separuh hari sampai tengahari...('',)

Mari kita langsaikan saman dengan segera!!! kopak...kopak...
koh koh koh

17 comments:

areen_ae said...

abam erman ado 4saman...3saman speedlaju keto...1saman langgar isyarat moto...900+30...yeay!!

areen_ae said...

abam erman ado 4saman...3saman speedlaju keto, 1saman langgar isyarat moto...900+30..yeay!!

Aimaduddin said...

Tlg bayarkan aku nye skali bro... ko blanje eh?... huk3x..

BRO_MONDAY said...

miss areen : wah! banyak tu...kete laju,kan? koh koh koh

bro red giant : adehh~ ai pun ngah kopak ni...

Izamir Ridzwan said...

bru bayor bulan lepas...

BRO_MONDAY said...

IR : dah bayar ek? bagus lah tu...ai sok pagi insyaAllah baru nak gi setelkan...tengah banyak duit ni...koh koh koh

d_tieah said...

Perghhh..
3 saman bro???????
Banyak tu.. Rm900??????????
Kalo mkn2 tu mau kenyang sebulan..
hahahaha...

Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

sicKo^ said...

aku dah pernah check dah.. ada lar lebih dr rm1000 tapi semua dah bayar...

Amira Naddia said...

nk semak smn camne bro senin..sy beskal pun takde..

micky eyqa said...

wah!! skarng nie semua sng kn.. nak chaeck saman tak yah mcm dulu

BRO_MONDAY said...

miss dihatie : tau xpe...memam banyak!!! tapi apa buleh buat??? lepas ni nak bawak kete slow², takut kena spid trep lagi...adehhh~

bro sicko : ok ah kalo dah bayar...selamat...

mira jawer : koh koh koh macam² lah yu ni...

miss eyqa : senam je skam ni, check secara on9 atau pun sms je...('',)

arep_lockermonth said...

bro dah tukar layout!!


arepnakbebel: extremely VIP!
arepnakbebel: KAMI SANGAT COMEL! UNDI KAMI!
arepnakbebel: RESPECT HIM!

BRO_MONDAY said...

arep : baru buat semalam...nanti nak buat lagi...cam x puas ati...koh koh koh

arep_lockermonth said...

hehe :P arep pon semalam ade tukar cikit alyout beakang blog arep! kasi itam!! heehe!!bro buat la sampai bro puas hati baru best nak blogging!!kan!!

arepnakbebel: extremely VIP!
arepnakbebel: KAMI SANGAT COMEL! UNDI KAMI!
arepnakbebel: RESPECT HIM!

BRO_MONDAY said...

arep : ok², nak buat sampai puas ati...yu punye kaler itam tu ok, cun...ai nak carik warna cerah macam kelabu muda atau putih lah...

bunga said...

dah bayar,,hehe..pokoi bulan ni bunga..

BRO_MONDAY said...

miss bunga : sama lah...pokai dah ni...x sabar nak tunggu gaji next month!!! koh koh koh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...