.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Friday, February 18, 2011

ENTRY TERGEMPAR !!!

Salam pagi Jumaat sekali lagi semua...Kali ini saya nak share sesuatu dengan anda...berkenaan dengan benda tergempar!!! (sila tengok tajuk) memang tergempar lah...uihhhh~ dasyat!!!! koh koh koh

Saya baru terima SMS dari my mom a.k.a "ma"... SMS itu bila di baca berbunyi begini...

"banglom, bas hok ma nok naik ni lewat bertolok...bakpo tahu? ma dok sini lagi mujo ada Joe temey ma sini..."



Buat pengetahuan anda, pagi ini ma saya sepatutnya bertolak dari kampung Kota Bharu, tiket yang dipegang tertulis jam 8.30 pagi bertolak!!! ini sudah pukul 10.06 pagi...sudah lewat hampir 1 jam 30 minit... rasa nya tidak perlu saya nyatakan syarikat bas apa...tapi saya nak juga buat hint sikit agar semua tahu serba sedikit...syarikat bas TRANS**************** (tuttttt)...agak² saya kena saman tak pasal menimbulkan isu ini? tepuk dada tanya selera, anda buat anda dapat!!! adehhh~

Jauh di sudut hati, kesal juga sebenarnya. Kasihan kat ma saya yang dah tua itu untuk menunggu kelewatan bas tersebut. Think positive saje lah, mungkin bas tersebut lewat kerana ada kerosakan, apabila rosak tentu lah sedang dibaiki, kita pun tak nak naik bas yang rosak, kan? bahaya!

Apa² pun, semoga perjalanan ma saya selamat...InsyaAllah, saya akan pergi jemput di Hentian Kajang petang ini waktu pulang dari pejabat.

17 comments:

Encik Suami said...

lain kali..jgn soh ma naik bas.
naik la air asia.cepat sampai.selesa lagi.
ai tau..yu kan byk duit.x salah pun klu belikan tiket kapal terbang utk ma.

BRO_MONDAY said...

bro sichan : adehhh~ ai sefemili oram x berapa senang lah...tiket air asia kan mahal...mema lah selesa...('',)

Encik Blogger said...

dah banyak kali bas lewat smpai.. Paling lame Eb penah tgu ialah 2jam.. aiseh... gigil je rase nk menjerit.. hehehe

Encik Suami said...

ok.nak buat cemane.kesian ma kene tunggu.naseb baik ade org temankan ma kat sana.
senin call or sms ma kerap la..tak lah dia bosan menunggu.

A.s.t.i.n.a said...

hok aloh.. dok mollek sek2 ni wak cenggitu ker ma.. siang ma nunggu lamo ork..

BRO_MONDAY said...

incik blogger : kita laki² kental x pe lah bro, ini oram tua...x sampai hati lah...

miss astina : aik? yu pandai kecek alek klate rupo nyo...koh koh koh tu lah pasal, teruk bas ni...nama je besar!!!

bro sichan : tengkiu bro, ai dah call tadi, update terkini ma ai dah selamat bertolak pada jam 10.27 am...hmm~

atie said...

bas cap tu mmg slalu rosak..aritu kwn naik dr KB..dhla lmbt..smpi kt genting..terbakar kt enjin belakang..time tu kul 4 pg..terpaksa kwn turun dr bas tu..tggu tepi jalan..pg2 tu smpi la ada bas lain nak tumpang..huhu

BRO_MONDAY said...

miss atie : "bas cap tu..." adehhh~ lawak...hmm~ bas rosak...cemana lah x banyak kecelakaan...takut....

Dim Benihana said...

sian ma kan, lain kali bro la balik g amek dia..

BRO_MONDAY said...

bro dim : isnin aritu ai hantar ma ai ke IPD Raub, ma ai balik tumpang pak sedara balik sana,,,skam ni pak sedar cuti lagi, so ma ai kena balik arini jugak pasal sok pagi nak ke skolah adek ada PIBG...ma ai pun naik lah bas...ai x dapat balik kampum coz kerja...ma ai balik kampum coz atok ai sakit...ai nak balik aritu tapi oram² kampum kata nanti dulu, ada apa² nanti baru doram akan call...

YanaMIB said...

sian ma kamu..smoga slmt smpi kajang..nk ai tlg angkt brg?? kehkeh~ =P

arep_lockermonth said...

bro ore kelate ko??

BRO_MONDAY said...

miss yana MIB : a'ah kan? cian, kan? adehhh~ x pe its ok, ai yam gagah ni buleh tolom angkut baram ma ai kasik masok kete ai...koh koh koh

arep : lahai....ingatkan demo tau doh...ai ore klate lassss...banyok makey budu cap ktereh...koh koh koh

b a m b a m ' s said...

dah lama x naik bas...heheheh.. bese lar tuh.. tayar pancit kot...errrr..

BRO_MONDAY said...

cik bam² s : errr....ai pun lama dah x naik bas balik kapum, sejak ada kete dah 2 tahun, so balik KB naik kete je...('',)

mukaoren said...

laim kali toksoh naik bas tutttt..suh ma naik bas laim la bro. parok nise la bass tuttttt..

mr.curly said...

aduhh, mmg nyusahkn le dorg ni..anyway, moge sume nye selamat bro..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...