.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Thursday, February 10, 2011

^ kEMaLaNGaN @ HIGHWAY BESRAYA ^


Salam ketengaharian ye rakan² blogger!!! nak kasi tau, kompang sana sini, ini adalah entry ai yam ke-2 hari ni...koh koh koh

SILA TENGOK TAJUK ENTRY tau~

ai baru je balik dari pos opis pekan Sungai Besi, ai gerak jam 11am tadi...cakap ngan bos ai kata nak gi pos opis wat urusan ASB!!! ai x cakap ai nak kuar gi mengular...gila??? mao nye ai kene perintah berkurom nanti...adehhh~

sebelom ai gerak tu, sempat lagi ai update status FB ai...ni dia!!!



setel je urusan ASB tu amek masa 15 minit je pun, x ramai oram kat pos opis arini...cantek ah tu, ai singgah lah beli okok kat kedai runcit depan mesjid Sungai Besi tu ha...kendian ai tanpa ragu² terus gerak nak balik opis...dekat je opis ai di bangunan Sapura@Mines ni ngan pekan Sungai Besi...naik muto pun makan masa dalam 5 minit...dekat kan???

ok, bek tu de poin...sebenarnye ai nak cite yam masa balik dari pos opis tu ai ada spot 1 eksiden membabit kan muto RXZ vs lori...di haiwei besraya dari arah Sungai Besi - Serdang...betul² lepas stesen minyak ESSO belah kiri...sebelom simpang naik ke bulatan lumba kuda...RXZ ni lepak skali tunggu lampu hijau kat trafik lait LRT Sungai Besi tu...kitoram nak test pikap! ai naik yamaha lagenda ada hati nak main ngan yamaha RXZ...memam cicir lah ai kena lauk...koh koh koh

Rasanye ada lah dalam 8 tiam lampu jalan ai kene tinggal!!! skali ai usha depan brader RXZ ni dah terdampar tengah haiwey...fuh~ nasib brader ni baik x kena gilis ngan kenderaan² laju dan banyak kat situ!!! ada yam brek emejensi ber asap² nak elak jem!!! ai sempat ke tepi nak bagi khidmat apa² yam lojik dengan daya ai...



Sempat brader ni berkata² loghat Penang...cheQ sana cheQ sini...mujur lah ai oram kelate makey budu ni pahey!!! sebelom beliau pengsan kali pertama, ai sempat tanye khabar se pam dua...pastu ai tanye itu ini, papppp!!! ai dapat no fon oram tua beliau yam kini bekerja di Kuchai Lama...agak jauh dari lokasi kejadian...ai kol bagitau hal ni...ada soram lagi brader tu kol ambulans!!! agak ramai yam bantu!!! kali ni x ramai yam tolom tengok!!!



ai bangga jadi salah soram belia yam turut sama menolom dengan ikhlas...coz ai pun pernah rasa kene langgar...tahun 2006 dulu!!! sampai skam kesan parut di pipi muka masih ada!!! mujur lah ai masih kacak lagi...setelah membaham pati gamat dan ikan haruan setiap hari lepas eksiden dulu...alhamdulillah~



ai bantu dari mula eksiden sampai brader yam kene langgar ni gerak naik ambulans dan kata jururawat lelaki tu, mangsa akan di hantar ke Hospital Serdang...lepas tu ai terus gerak menyambum perjalanan balik ke opis bertemankan muto yamaha lagenda ai tu...ai bawak slow je, insaf kejap lah kunun² nye...



apa² pun ai nak berpesan kepada diri ai dan jugak rakan² sume agar ber hati² di jalanraya...x rugi pun bawak slow dan berhemah...

ANDA BUAT, ANDA DAPAT!!!

Sekian, lintas lansum dari opis...kembali ke studio bersama rakan setugas...('',)

21 comments:

areen_ae said...

cte tu mmg mnyayat ati ai yam mbaca..tp, ai xleh bla ayt last skali tu...yu ingt yu karam kapal d lautan ke?hahahahaha...tp, cmne lak kalo kte bw moto pelan² tp, oram tetap himpit kte?bw laju salah, bw slow pn salah...ai rs, baek pikul je kotor tu...sekian dr bilik berita cwgn sg besi...kuikuikui....

Amira Naddia said...

lori memg kuajo!

Dim Benihana said...

adehh sian brader tu la,
risiko penunggang..

atie said...

waaa..bgs ye encik tolong org..hehe..semoga penunggang tu selamat..

BRO_MONDAY said...

miss areen : memam betol pun, kalo bawak slow pun payah gak...apa pun bahaya lah...adehh~ nama pun malang x bebau...mintak simpang lah sume tu, harap jauh pekara x baik kat kite semua...ai sangat takut kalo bawak muto skam ni, walopun ai bekas mat rempit!!! dulu hati kering, skam penakut!!! koh koh koh

BRO_MONDAY said...

mira jawer : jangan camtu...x baik buat spekulasi liar sebegitu...cian kat brader lori tu...mujur beliau benti tepi kasi bantu...silap nye brader muto tu...dengan penjelasan brader muto tu, beliau tergesel hendel muto beliau ke blakam lori tu...tu yam bersepah tengah jalan...adeh~ mujur lah brader muto tu x mati di tempat kejadian...

BRO_MONDAY said...

bro dim : tu lah risiko yam perlu dihadapi penunggang² muto cam ai ni...hari² gi keje balik keje naik muto...ai x bawak kete datam opis dah, tol+minyak sangat mahal skam ni...skam ni mai waif je yam bawak kete, coz beliau keje di Putrajaya...x de tol dalam sana...('',)

BRO_MONDAY said...

miss atie : ai sekadar bantu apa yam patut...x kan lah ai dah nampak beliau jatuh depan mata ai nak belah wat x tau...rasa cian tu ada, tu yam membuat kan ai benti...sambil² tu ai jadilah wartawan bebas kat situ...brader muto tu di bawak ke spital serdang untuk rawatan lanjut...muto nye yam jahanam pulak diangkut oleh lori, hantar bengkel di Balakong...

Ujang9897 said...

terbaik bro..gua suka org mcm lu

atie said...

yela..mana la tau..kan tgh kuar sekejap dr kerja..nak balik kerja cpt ke..pndg sebelah mata je la org eksiden..cpt2 smula pergi kerja..hehe

BRO_MONDAY said...

ujang : mekasih²...yu suka oram macam ai ye? adehhh~ ai x gay ok...koh koh koh macam harem...anyway, ai nak tegas kan di sini, ai suka bantu oram yam dalam kesusahan coz ai tau ni hari doram, kelak hari kite...mana kite tau kan? ('',)

BRO_MONDAY said...

miss atie : tadi tu pun ai tengah slow je bawak muto...saje nak amek angin...dah lah pakai baju batek sempena ari khamis...adehh~ kalo ai laju, kompom ai pun x dan nak ke tepi...sah² ai akan terus tanpa membantu...

Along Usop said...

ujang.. baek2 na.. ang nak kawen dah nanti.. ha... =p

monday: tu la.. along bwak muto ni pon kekadang dok erbayang mcm2 jenis eksiden yg boleh jadi tiap2 kali bwak muto.. takut..

BRO_MONDAY said...

along : adehhh~ ramai oram kata ujang tu "nyah"...awww...koh koh koh ujang namo marah² ok...jaz kidim...('',) tu lah pasal along, risau je...kan kite slalo tengok berita, eksiden sana eksiden sini...mintak dijauhkan lah tu sume...

arep_lockermonth said...

huissh! takut lak nak bawak moto nih!aiyoo~eksiden kat mne mane pon boleh jadi!

BRO_MONDAY said...

arep : hmmm~ kat mana² pun leh jadi..kadang² kite beringat, tapi oram lain????? adehh~ mintak simpang~

arep_lockermonth said...

fuh! mintak mintak dijauhkan la..arep last eksiden time form 4 ke form 3..memang leaps tuh hati hati!

BRO_MONDAY said...

arep : kite kena hati² lah selalo...malang x berbau...ai last eksiden palim teruk, pada 18 September 2006 hari isnin...tu yam asal usol nama ai jadi abam senin a.k.a incik isnin a.k.a bro monday!!! koh koh koh

arep_lockermonth said...

oh@ camtuh ke!huhu :P

A.s.t.i.n.a said...

Broo! kesiam kat abam tu kan..

BRO_MONDAY said...

miss ASTINA : ha'ah...cian wooo~ ai lagi lah depan mata je nengok...sedih je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...