.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Friday, March 4, 2011

WAJAR ATAU TIDAK ???


Assalamualaikum semua blogger yang saya hormati serta respect dan sayang...koh koh koh

Ni saya nak coret kan sedikit entry sebelum gerak gi masjid, nak gi solat Jumaat.

WAJARKAH kita sebagai blogger saling hormat-menghormati antara satu sama lain?
Jawapan yang dapat saya bagi, pada saya ianya memang wajar! Itu kan bagus untuk kita saling mengenali...dari tak kenal hingga kenal...dari tak rapat jadi rapat...
macam² cara ada, selalu kita tengok UJANG9897 dengan cara beliau sendiri, iaitu main kentut² di blog kawan²...itu cara beliau, cara tu berkesan...dan jugak ianya tidak melambangkan bahawasanya beliau kurang ajar, kan? beliau tetap hormat antara 1 sama lain...tak caya pergi tanya beliau...saya sangat suka cara beliau...itu sebagai salah 1 contoh je lah...banyak lagi kalau nak dihuraikan...adehh~

WAJARKAH kita pun letak senarai blog iaitu bahasa mudahnya BLOGLIST di blog kita jika seseorang blogger tu letak blog kita di BLOGLIST beliau?
Jawapan saya, ianya wajar...bak kata pepatah "orang memberi kita merasa, orang berbudi kita pun berbahasa lah jugak..." saya sangat setuju, ini contoh yang baru saya kesan kejap tadi, masa terjah blog miss dihatie...beliau selau jugak komen di entry saya..TERBAIK...harap beliau tak kisah saya bagi contoh ni...


http://dhatieku.blogspot.com



Ok, setakat ni dulu KEWAJARAN yang timbul dari saya...insyaAllah kita jumpa lagi nanti...lepas solat Jumaat...('',)

p/s : UJANG dan MISS DIHATIE...tengkiu kepada anda kerana sudi jadi model upahan tapi tak berbayar di sini...koh koh koh

34 comments:

efa said...

kehkeh wajar gak kot hikhik nk rombak jap bloglist eceh :)

mas.saari said...

memang wajar!

BRO_MONDAY said...

miss efa : adehhh~ yu pun nak rombak jugak? cantek...kalo letak ai di bloglist yu, kasi tau ok...('',)

BRO_MONDAY said...

miss mas.saari : kan? kan? kan?

diyana said...

lalala...jenjalan tanpa guna kaki...dan follow!!! weee~~~
suke3… (^___^)

BRO_MONDAY said...

mis diyana : yu memam suka jenjalan tanpa gunakan kaki ek??? koh koh koh tengkiu sudi singgah...('',)

Nabilah Atiqah said...

sume 2 mmg wajar le....bru le bleh rpt sesame bloggers...hehehe

Encik Suami said...

Bro Monday:
My Answer is WAJAR.kita org melayu kan?kenelah hormat.tapi..kdg2..ada gak blogger yg masuk skali je..just follow.pastue takde komen apa pun.xkesah lah..maybe cara mereka begitu.ADA AI KESAH??

Nak selit pertanyaan skit nie..sbb yu reply pun kat enrti ai yg takde kene mengene.so..ai tnye kat sini jerk lah ye.
"Boleh tak nyatakan buku2 rujukan yg perlu saya baca..sbb mcm2 versi yg saya dgr pasal rujukan nie.
Mintak tolong tnye pada yg pakar kat bahagian kompetensi buku yg sebenar utk dibaca bagi exam KPSL N27.

nak tanye lagi nie...background blog dah tukar..tapi..mana pegi KOTAK JERIT yu?Jenuh ai cari..melilau dah..tak jumpa pun.

niesz said...

hehehe..niesz pun mmg nk letak bloglist but ade bnda nk kena buat dulu..ehe..insyaALLAH, akn ade bloglist niesz nnti..

bobiedanbad said...

wajar bro...dah lama ketak bro dalam blog list...cuma bro tak TERperasan kot..hehehe

d_tieah said...

Terima kasih bro..
Hahaha..
*Terharu siot

Alaaaaaaa, panggil je Tieah k :)



Entry Terbaru : Blog Lucah Semakin Digemari

aniswany said...

wajar sesangat lah bro monday =D

bobiedanbad said...

joint contest d blog saya bro

BRO_MONDAY said...

miss nabilah : kan? betul lah tu...makin lama makin rapat...tentu sonok...('',)

bro sichan : ok, nanti ai tanye kan kat urus setia exam pasal ni...terbaik...
ai sokom stemen yu bab ni...bloggers ni ada macam² jenis...yam pentim kite ikhlas nak bekawan, nak bekenalan...pastu always KIP IN TAC...koh koh koh

miss niesz : nanti kalo yu buat bloglist kasi tau ai ye...('',)

cekgu bobie : tengkiu²!!! ai pun dah taruk blog yu dalam list ai..insyaAllah xde apa² urusan lain, ai akan terjah 1 1...nanti ai usha dulu kontest yu tu...('',)

miss dihatie kini jadi miss tieah : TERHARU ye??? terbaik...ai laik it...KIP IN TAC ok...('',)

miss aniswany : wajar kan? ok cantek.....

bobiedanbad said...

sy dh ubah syarat contest no.5

eyna azmi said...

sangat wajar ... first time jenguk sini ... pasni nak jenguk lagi ..boleh?

BRO_MONDAY said...

cekgu bobie : ok, nanti ai jengok sana...tengkiu gak ye coz add ai di FB...('',)

miss eyna : tengkiu ye, nanti ai terjah yu semula...sila lah datam sini lagi...sangat menghargai...koh koh koh

iqbalhakimi said...

setuju..setuju..hehe

err..blog aku dah busuk dah ngan kentut ujang =D

BRO_MONDAY said...

iqbal : koh koh koh tau xpe...sib baik kotak jerit ai dah xde, kalo x, manjang kena kentut beliau je...adehhh~

Nur Liyana said...

yana rasa pun wajar..huhuhu

blogger2 akan jadi lebih close kalau macam nie.....


yana juga rasa wajar bro tulis entry cam nie.....buat yana terfikir plak....huhuh


bro, yana punya blog dh cantik sket...dh edit2 dah...sile tgk..walaupun header yana takde pic..hik3

BRO_MONDAY said...

miss liyana : tengkiu tau coz sokom stetmen ai ni...entry ni secara umum sebenarnye...apa yam baik, kite sama2 jadikan panduan, yam x elok kasi buang jauh2...('',)

ok2, ai terjah blog yu pulak...biar ai saksikan sendiri perubahan yam yu dah buat tu!!! koh koh koh

ejulz said...

wajar hormat mhormati.. org gile je maki blog org.. haHa

aku tag ko "✿~ contest "JANGAN pandang camera"~✿"

BRO_MONDAY said...

asroL : cantek...tapi ai dah buat lah...cuba yu tengok kat komen penganjur tu ha...koh koh koh

sila tengok jugak blog ai, kat bawah follower tu, ai promote entry yu,,,tentu yu suka...adehhh~

Aimaduddin said...

Blh Bro...
Meh La Join...

Aimaduddin said...

Jom join Bowl Skali..
Join Contest Aku Skali..

Sunah Mohammad said...

ujang dengan trademark kentutnya sudah dikenali..maka wajarlah...hehehe...

Mohd Sukur Ibrahim said...

bro ni hensom la...

arep_lockermonth said...

wajar la bro!

BRO_MONDAY said...

sis sunah : a'ah...ujang suka kentut...adehhh~

bro sukur : tengkiu ('',) selamat datam ke blog ai ye...KIP IN TAC...

arep : kan? wajar lah...

Qaseh dalia adelia said...

sangat wajar ..eceh mcm pembaca berita pulak...

Naddia said...

wajar la jugak kot..hehe

tp paksaan takde..jgn pakse2 blogger2 len..hati kne ikhlas

BRO_MONDAY said...

miss Qaseh : adehhh~ ok ah tu pembaca berita...koh koh koh

mira jawer : ai sokom!!! x paksa...baru best...syok je ber blogging!!!('',)

Ujang9897 said...

wajar jadi mcm lu bro...tak sombong..=)

thanks bro..=)

BRO_MONDAY said...

ujang : koh koh koh sombong x leh gi memana pun...oram pun x suka...('',)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...