.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Wednesday, March 9, 2011

~DULU & KINI~

Assalamualaikum dan salam pagi Rabu buat semua pembaca setia "bro_monday's life"...
Semoga hidup anda sepanjang hari ini ceria!!! Jangan masam² muka ok... Sentiasalah senyum..('',)

Hari ni saya nak kongsikan sikit pasal pengalaman berharga...Setiap orang tentu ada pengalaman yang sukar dilupakan. Ianya sangat penting bagi mengekalkan sikap "tidak lupa diri" dalam hidup seharian.

Ok, kita teruskan...

Dulu saya seorang "mat despatch" atau nama saintifiknya "piyon". Percaya atau tidak? Percaya lah sebab ini kisah benar dan tak boleh disangkal lagi kenyataan nya...adehhh!

Saya berkhidmat di bengkel motosikal terletak di Salak Selatan Sungai Besi, KL.
Hampir 2 tahun saya bekerja di situ. Tugasan harian adalah pergi balik ke JPJ Permaisuri, JPJ Wangsa Maju, kedai² stor alat ganti motosikal serta bengkel² berkaitan.

Sangat mudah dan aman! Hari² masuk kerja jam 9.00 pagi balik pula jam 6.00 petang. Sabtu kerja separuh hari, Ahad bengkel tutup.

Pada Oktober tahun 2006 saya mula bekerja dalam situasi berbeza! Amat berbeza! Dahulunya saya biasa berhujan berpanas, setiap hari tapi kini sentiasa berada dalam air-cond, dalam pejabat...

Di sini kesimpulan yang boleh saya buat adalah sentiasa bersyukur dengan nikmat Allat SWT memberi rezeki kepada kita. Dulu "mat despatch" kini kerani pejabat...

Alhamdulillah~

30 comments:

A.s.t.i.n.a said...

Syukur tauuu Bro... nanti naik jadi cc dan eo pula k.. Amin..

BRO_MONDAY said...

miss ASTINA : ye betul...slow² kasi naik...jangan tamak...koh koh koh

cikanna said...

alhamdulillah...dah berjaya selangkah lagi dalam mencari rezeki buat keluarga

jom join GA ni,saya sebagai referrer ya

http://colleen-kawaii.com/2011/03/contest-saya-sayang-mesir-mari-menangi-hadiah-barangan-khas-dari-mesir/

ejulz said...

Dulu aku "sale assistant" dlm bhs saintifiknya "penjual pembantu".. haHa.. kini aku jd seorang yg setia + berusaha.. heHe

alamanda said...

tahniah coz berjaya upgrade diri sendiri. may u alwiz success bro.

Siti Nur Fatimah binti Mohamad Ali said...

tahniah lo babe!
keje tu bia ikhlas..t murah rezeki..

BRO_MONDAY said...

cikanna : yup, berjaya setapak demi setapak...('',) cantek!!! nanti ai terjah itu link...tengkiu tau...

BRO_MONDAY said...

asroL : PA tu setia+berusaha ek??? adehhh~ macam² lassss yu ni....

Encik Suami said...

Sokor Alhamdulillah..
Klu dulu..bak kata new boys.. BERPANAS HUJAN BERHEMBUN,TAK PERNAHKU HIRAUKAN, tapi sekarang..selesa kan?dok pejabat, ada air cond lagi..paling yg yu suka abg tau...
Sbb buleh update blog tanpa had kan? Terasa ker? ada abg kesah..padan muke.KOh koh koh.


ps:Abg dh reply balik komen yu kat entri nie...

http://enciksuami.blogspot.com/2011/03/adikselamat-pengantin-baru.html

BRO_MONDAY said...

miss alamanda : tengkiu drop komen kat sini...('',) tengkiu coz wih me luck jugak tau!!!

Mie said...

Syukur, lain orang lain caranya menuju puncak.. moga Bro lebih berjaya di masa akan datang...

BRO_MONDAY said...

bro sichan : adehhh! tetiba masok lagu newboyz!!! ai laik it...koh koh koh yu ni tetau je...yu pun sama ek??? apdet Fb pastu tulis entry blog bebanyak tanpa ada had jugak!!! koh koh koh

Encik Suami said...

Bro Monday:
Nak kenekan abg balik plak.
Terase la tue?
Hello...abg hanya update blog @ fb time keje dah settle la.Xpun time rehat je.
Time keje dah tak sempat dah.Sbb abg kan multipurpose person.Tgk je senarai tugas abg kat blog tue ha.

BRO_MONDAY said...

miss fatimah : yup!! betul ai sokom...apa pun kite buat kena ikhlas...('',) tengkiu komen kat sini ye...

BRO_MONDAY said...

bro sichan : ai memain je lah...sori ok...koh koh koh ai pun apdet blog masa xde keje, masa keje, ai fokus...('',)

BRO_MONDAY said...

bro mie : tengkiu drop komen kat sini...('',) terima kasih jugak mendoakan kejayaan ai di masa akan datam...

Sunah Mohammad said...

alhamdulillah...:)

Encik Suami said...

Bro Monday:
Ye lah..abg pecaya kata2 mu itu.
abg nak tnye..cemana yu buat yg
ps: sila la bw new entry tapi just kuat tajuk entry.abg tak tau la nak buat camtuh.abg tau bagi link je.tolong ajar abg buleh.buat tutorial kat blog la.nanti abg komen situ.buleh nggak??

BRO_MONDAY said...

sis sunah : ('',) alhamdulillah...dulu ai nakal, skam dah ada anak bini, dah tinggalkan perkara negatif..ai berjaya hijrahkan diri ni...

BRO_MONDAY said...

bro sinchan : klik lah entry baru ai...('',)

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "TUTORIAL Part 1 : NEW ENTRY di comment box"
2.New Entry "~DULU & KINI~"

Encik Suami said...

Dah klik n komen skali.Yeahh.

The Red Rambutan said...

Best!!! Ada online - teacher!

BRO_MONDAY said...

bro red : mana ada cekgu!!! koh koh koh

Ujang9897 said...

gua dulu peon gak bro..

gau penghantar PIZZA...=)

d_tieah said...

Rezeki2..
Mana tahu dapat anak nanti dapat rezeki jadi officer plak kan bang????? *Erk! Umo brape bro?
Tetiba plak terpanggil abang, terasa sangat baru lepas upsr.. Hahaha..

*1st dulu tengok gambar profile pic bro kan, nampaknya cam Bront Palarey.. Betul ke tak eja ni?????//

Entry Terbaru : Rahsia Tentang Tidur Yang Perlu Anda Tahu

BRO_MONDAY said...

ujang : yu pion pizza??? wau!!! ari² belasah pizza lah ye? terbaik... ai x pernah lagi jadi pion makanan segera ni!!! surat, spare part tu pernah lah!!!

miss tieah : amin~ moga berkat usaha...
umo ai skam ni 19...tipu!!!! 26 lah...tahun 1985...eh ye ke? ni 1st time oram kata muka ai iras² bron palare (x kesah pun ejaan cemana)...slalo oram kata ai iras² faizal husin...koh koh koh

amny.. said...

bro_wednesday >> asalkan niat kita ikhlas...rezeki dimana2 pon ada..syukur dngan nikmat Allah berikan..

two_dots said...

tahniah da ad pekembangan yg positif . teruskan ! ;)

b a m b a m ' s said...

keje peon pon halal kan.. dr dok meragut..heheheh..

Terjah jom!: Beli gift then dapat duet..saper tak nak kan! :)

BRO_MONDAY said...

miss amny : adehhh~ bro monday lah...opsss lupa arini ari rabu...koh koh koh setuju! rezeki di mana2...asal kita rajin...

miss zara tu dots : tengkiu!!! nak terus kan lah ni...('',)

miss bam2 s : betul...tepat sekali!!! asalkan halal.. nanti ai terjah ok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...