.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Tuesday, March 22, 2011

.:.aToK di Kota Bharu dah arwah.:.

Assalamualaikum dan salam sayang buat semua rakan2 blogger serta para pembaca setia 'bro_mondays life'.

LIVE @ KG.TAWANG, BACHOK, KOTA BHARU, KELANTAN..

Hari ini masuk hari ke-3 pemergian atok yang dikasihi ke rahmatullah.. Arwah sakit tua, berusia 85 tahun menghembuskan nafas terakhir pagi Subuh 20 Mac 2011. Selamat dikebumikan pada jam 11.45 pagi hari yang sama. Arwah disemadikan di tanah perkuburan yang sama dengan arwah2 keluarga yang pergi lebih awal termasuklah arwah abah saya.

Saya dapat panggilan dari ma di Sungai Besi pada jam 7.00 pagi Ahad. Terus saya bergegas ambil ma dan adik untuk pulang ke Kota Bharu sekali lagi. Baru sahaja 3 hari kembali dari kampung, kini balik lagi. Balik haritu sebab nak melawat dan menjengok keadaan arwah, tak disangka pula arwah meninggalkan kami semua 3 hari selepas itu.

Sekarang ni saya baru lepas tolong di dapur menyediakan hidangan untuk majlis tahlil malam ke-3.

InsyaAllah pagi esok saya akan bertolak pulang ke Putrajaya. Rindu dah kat 'my apple' dan Scha Al Aiman.. Kali ni balik tak bawak, sebab minggu lepas dah ikut..lagipun isteri kena kerja tak dapat cuti.

Ok sampai sini dulu coretan kehidupan buat masa ni, nanti saya update lagi di masa akan datang. Lengoh dah tangan menaip online melalui handphone! Baru top up hot ticket internet hotlink..

Jumpa lagi ye.. Wassalam..

*entry ni xperlu ada gambar, sbab on9 kat henpon..adeh..*

13 comments:

muCux said...

takziah bro. . semoga roh dicucuri rahmat dan di tempatkan dgn org2 yg beriman.

Encik Suami said...

Assalamualaikum.

Takziah utk aiman sekeluarga.
Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman.

Esok..drive balik ke putrajaya hati2 ok.Kalau mengantuk berhenti minum kopi or pekene sepam dua dulu.

Semoga sampai ke putrajaya dengan selamat.Insya-Allah.

BRO_MONDAY said...

miss mucux : time kaseh ye..
bro sichan : tengkiu ye bro ingatkan ai dan bg smangat..insyaAllah ai drive baek2 dgn slamat..x sabar nak jumpe anak bini..lama rasanya x jumpe asek sms call je..

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

takziah..alfatihah buat arwah..amin..

Mie said...

Salam takziah sdra Bro_Monday..

::blog anak jawer:: said...

takziah...hopefully bro sabar...

jon tgk entry AJ...

http://airzone09.blogspot.com/2011/03/bila-kawan-jadi-lawan.html

*luv Syahnia* said...

takziah ats pmrgian arwah
moga aman rohnya disana...

QasehTercipta said...

Salam takziah dari sis sekeluarga... Semoaga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman... aminnn

Nabilah Atiqah said...

takziah k....hope sbr bnyk2....

Encik Suami said...

Assalamualaikum..

Hari nie keje ker cuti?
lama dah tunggu entri terbaru dari aiman.


Entri Terkini
1) NANGES
2) PERLU KER?
3) MINGGUAN WANITA

Dim Benihana said...

salam takziah bro...

ejulz said...

salam takziah bro.. lama aku dh x update..

New Entry ""AEON CREDIT SERVICE" Bikin Panas!!!"

BRO_MONDAY said...

miss fatimah a.k.a ciktim : ('',) terima kasih...
bro mie : time kasih bro...
bro jawer : thanks bro...ok nanti ai terjah entry terbaru yu...
miss syahnia : amin...('',)
sis pieja : tengkiu sis...('',)
miss nabilah : tengkiu...('',)
bro sichan : ai masok opis 25/3...hari ni lah...('',) ok jap nanti ai datam blog yu...
bro dim : terima kasih bro...
asroL : lama x update ek? yu pun ngah sedih jugak skam ni kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...