.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Wednesday, May 4, 2011

"Segmen Mesra Blogger Bersama Pembawa Wacana"

Assalamualaikum dan salam petang buat semua pembaca
Bro_Monday's Life('',)

Sepanjang hari ini, saya sibuk...Tapi nak sediakan 1 entry atau 2 masih boleh lagi...koh koh koh Sebab saya tidak lah sibuk sangat²...adehh~

Petang² macam ini, layan segmen pun baik jugak ni...Masa blogwalking tadi,lepak sekejap di KAMPUNG KAMEQ ternampak 1 segmen yang dianjurkan oleh BRO WACANA a.k.a BRO AHSAN...

Ini banner segmen beliau...



Ada 2 pilihan yang diberikan iaitu
"Aku Nak Jadi Kaya" atau "Aku Nak Jadi Popular"

So, dengan rasa bertuahnya saya memilih "Aku Nak Jadi Kaya"...

Bila kaya, saya tidak akan lupakan keluarga saya serta mak dan adik saya...Akan belikan pakaian cantik untuk mereka...bagi wang belanja lebih sikit dari biasa...tentu mereka semua akan doakan kemurahan rezeki untuk saya...amin...

Bila kaya, macam² saya boleh buat dengan kekayaan yang saya miliki...Tapi saya harus sedar kekayaan tidak akan kekal biarpun boleh makan sampai ke 7 generasi atau keturunan sekalipun...dengan itu, saya mesti lah sedar akan kenyataan ini dan tidak mudah lupa diri...

Bila kaya, kehidupan saya juga automatik akan berubah. Dari segi pakaian usah kata lah, tentu akan pakai smart², kacak², kemas²...tapi saya tidak akan berlagak dan tetap menjaga adab susila sebagai seorang jejaka Melayu.

Bila kaya juga, tentu akan ramai kawan yang dekat, saya akan sentiasa bermurah hati bila kawan² minta belanja makan atau minum di kedai mamak atau pun di mana sahaja. Kalau minta lah ye...kalu tak minta pun saya akan pelawa secara berhemah...

Rasanya sudah panjang berjela angan² yang membina dan tidak mustahil ini...

Semoga impian menjadi kenyataan...

Terima kasih kepada BRO WACANA menganjurkan segmen macam ni...SANGAT SUKA!!! koh koh koh ('',)

TARIKH TUTUP SEGMEN : Masuk hari Khamis 5/5/2011 (jam 12.01 pagi)

11 comments:

d_tieah said...

Kaya lagi best kan.. Hehehe.. Sekurang2 kurangnya kalau sakit masih boleh nak pergi beli ubat mahal2.. Kalau popular, kena mintak orang sedekahkan je lah.. Ngee :)

Entry Terbaru : Facebook Dilanda Video SPAM Kematian Osama Bin Laden

Dim Benihana said...

cayalah bro dah join dah...
sama la pilih kaya dari femes..keke

... said...

as salam..
wah! angan2!
hehe~
semoga dimurahkan rezeki oleh-Nya.
ameen..

=)

mcm ni lah said...

saye doakan cita2 awk kesampaian,.. amin,..

Pembawa_Wacana said...

Aku terfikir dengan nama Bro Wacana nih.....hmmm... menarik....:)

msredcheesecake said...

salam,

msred dr blog Pembawa Wacanaku...

sumer orag suka rm....

BRO_MONDAY said...

miss tieah :betul!!! kaya & popular, lagi baik kaya...bukan sebab kita ni mata duitan...('',)

bro dim : ye...ramai lah yam pilih kaya...untuk kesenangan...

bro fadzli ... : as salam, tengkiu sudi komen kat sini...('',) insyaAllah kena usaha lebih...

bro mcm ni lah : thanks doa kan ai..sama lah ngan yu ok...

bro wacana : nak komersial kan nama tu? terpulang kepada yu...kalo guna, kita mempunyai gelaran yam sama...termasok bro fremston...adehhh!

msredcheesecake : salam kembali, a'ah sume suka kan ianya...jap lagi ai datam sana ye...('',)

aizamia3 said...

sapa yang taknak senang.. sapa yang nak susah.. selagi ada daya kita usaha ke arah kekayaan tersebut... ;)

BRO_MONDAY said...

aizamia : betul tu , ai setuju...('',)

cik pulau said...

sama la.. cik pulau pun pilih nak jadi kaya..^^,

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. said...

yer la jugakkan..setuju jugak lah..tapi kalau kawan yg datang time kita aya dan kite belanja tapi bila kita susah..diorang tak belanja atau tolong camna?
salam kenalan dari segmen PW

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...