.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Tuesday, January 11, 2011

^mEmBER opiS eKsiDEN^


LATEST POST!!!
Salam pagi Selasa buat sume pembaca dan rakan blogger ('',) pagi tadi masa ai dan kawan² dok sapan nasik lemak ngan teh tarek di cafe opis, kami dikejutkan ngan 1 panggilan dari soram member opis! cite nye ada member opis soram namanye Hakim Shah (E.O kat opis ni) eksiden muto di haiwey Silikon dekat ngan UPM Serdang...kami pun ape lagi cargas lah ke lokasi kejadian! untuk sama² angkat muto beliau yam tecampak dalam longkang! kata nye mangsa dah dibawak ke wad kecemasan Hospital Putrajaya...

Sampai je lokasi, ai pun snap gambarajah..nengok member² lain dah ada di situ, doram lagi awal coz lalu ondeway gi tempat keje.. lepas da amek gambarajah bahan bukti, baru lah kami sama² tolom kuarkan muto dari dalam longkang..agak dalam longkang kering tu! ok, saksikan gambarajah...







Kemudian kami call member yam bawak mangsa ke hospital, tanye keadaan mangsa ni...katanye cedera di muka dan ada kes tulang terseliuh di lengan! mujur x serius mana dan xde kemalangan jiwa! kami pun buat keputusan untuk bawak muto ni ke bengkel yam berhampiran...dekat ngan UPM Serdang tu ada bengkel muto...ape lagi? ai lah yam kena tunda muto tu...sib baik member soram lagi (Encik Abu Kasim)tu bawak muto skuter EGO beliau, siap bawak helmet lebih lagi tu! so buleh lah menunda muto rosak ni...


***kesan tompokan darah mangsa ada di merata-rata!***


***ai bergambarajah kenangan bersama muto mangsa di samping rakan² yam masok air..adeh!***


***sampai di bengkel BIKERZ...cite ngan pomen apa yam perlu ditukar baru!***


***Tiba di opis, ai sebagai admin CPK@FB Group pun mulakan berita memaklumkan kepada warga opis!***

Salam simpati diucapkan kepada Hakim se femili di atas kecelakaan yam menimpa diri...mujur sume selamat xde yam serius...kepada member² lain, sila jaga keselamatan diri anda...pandu dan tunggang dengan cermat, sayangi lah oram tersayam! kite beringat tapi oram lain x beringat tu yam takut nye...adeh~

20 comments:

Isteri Yang Comel said...

teruk gak tengok moto tu... suker lagu kat blog nie.. nie memnag lagu kegemaran....

Dim Benihana said...

sian kat kawn u tu bro..hope dia sembuh cepat

BRO_MONDAY said...

IAM : yup, sangat teruk muto nye jahanam tang handle + lampu nye! hmm~ thanks lah ye puji lagu dalam blog ni...lagu THANK YOU (DIDO) special utk pengunjum blog ai ni...menghargai...koh koh koh

ejulz said...

alhamdulillah selamat..

tapi pagi tadi aku pun hampir2 ngn member rmh aku.. kurang ajar punya bas.. sory 2 say laa.. sekali tgk driver india.. mmg jahanam pnya driver..

BRO_MONDAY said...

bro dim : ok, mari kite sama² doakan kesembuhan member ai tu...('',) thanks sebab amek berat sesama kite...

BRO_MONDAY said...

asroL : mujur encik hakim selamat...tulah, hati² lah bawak muto or kete...('',)

Robot | Sakti said...

uih...cana leh sampai masuk longkang tu der.

nasib baik umur panjang.
hehehe

BRO_MONDAY said...

bro robot : menurut sumber yam buleh dipercayai, member ni tergelincir langgar divaider tepi tu, lantas beliau tercampak masok longkang kering ni! adehhh~ tu lah pasal, trauma ai tengok kat lokasi kejadian tadi...

The Red Rambutan said...

Bro, tengok moto tu jek, ai (dah mula terikut-ikut cara ejaam bro ni...) ai dah takut....Ramai-ramai kita doakan semuga kwan tu cepat sembuh. Buat kutipan derma ikhlas untuk membantu kawan tu dan motorsikal beliau ye..

BRO_MONDAY said...

bro rambutan merah : a'ah terikut² style ai cakap...koh koh koh insyaAllah member ni dah dapat 3 hari MC sampai khamis ni...moga beliau rehat kat umah main FB puas²...adehhh!

muhd zulazwan ::jawer:: said...

wah...dah mcm penyelamat la bro monday....bagus2...hehehe

cikanna said...

tgk keadaan moto teruk kan!
camne kawan u tu!!
harap2 dia tak trauma nak bwk moto lg!! jln licin agaknya..

arep_lockermonth said...

fuh! memang teruk kalau tengok motor pon macam tuh! jope kawan bro yg eksiden tuh cepat sembuh

BRO_MONDAY said...

bro jawer : ai jaz nak tolom je kawan²...yelah, arini ari dia, sok lusa kite pun x tau lagi..('',)

BRO_MONDAY said...

cikanna : thanks drop komen kat sini ('',) member tu sahkan yam beliau cedera di bahagian mulot + bibir...kuyak! x kena jahit dah, skam ni pakai gam je...dapat MC 3 hari katanye...beliau sama macam ai la, waif bawak kete gi opis, kite laki ni bawak muto...pedehal? oram laki kuat...koh koh koh

BRO_MONDAY said...

arep : tu lah pasal...('',) beliau dapat MC 3 hari je sampai hari khamis...adehhh~ doc pun 1 hal, bagi je lah MC sampai jumaat 4 hari...leh gak member tu dok rehat kat umah main FB sampai lebam...adehhh~

Ujang9897 said...

wah...gua jmpa moto nie time nk g kerja..hehe..time tue kt longkang lagi

BRO_MONDAY said...

bro ujang : adehhh! yeke? yu keje kat ner bro? masa dalam longkang lagi tu makna nye kami belom sampai lagi lah...koh koh koh

~sHy~ said...

cian member bro..semoga cepat sembuh hendaknya..:)

BRO_MONDAY said...

shy : sama² kite doakan kesembuhan beliau ('',)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...