.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Tuesday, January 4, 2011

~akTiviTi 1JaNuaRi 2011~

Salam sayam tu oL blogger!!! ok merujuk tajuk di atas, ai nak share sikit apa aktiviti yam berjaya ai laksanakan adalah DRIVE PRODUA RUSA menuju ke Segamat Johor!!! wow~ menarik kan? pegi balik pulak tu...giler lemau ai...koh koh koh letih yam amat...koh koh koh

Tapi memandangkan ai soram menantu yam soleh, so ai kena lah tolom pak metua ai yam sedam sakit gout kat kaki nye...kitoram 1/1/2011 aritu gi antar adek ipar ai gi balik UiTM Segamat, cuti nye dah tamat! masok ni dah 2 kali ai ke sana...1st masa bulan 9 tahun 2010 masa beliau mula² lapor diri...time tu ai jugak yam kena drive...biasalah pak metua ai dah berumur, so beliau bagi chance lah kat ai untuk drive, apa guna ada menantu lelaki kan? adehhh~ cemana pun kitoram hepi sangat²...


**ha, ni masa sesi angkat² baram masok dalam Rusa..bertolak seawal jam 9am waktu tempatan! giler awal...adehhh~ malam tu dah ah tido lambat, kena bangun pagi pulak...**


**masa ondeway tu sampai je stesen bas/teksi pekan Tangkak, kitoram singgah isi perot dulu...makan tengahari kat situ!!! pak metua ai payung lah...**


**sampai UiTM Segamat dah masok waktu Zohor, terus kitoram gi masjid dalam U tu...ha, ni gambarajah ai lepas solat berlatar belakam kan student² baru sedam beratur!!! tengah² panas pulak tu...adehhh~**


**ni pulak masa lepak² tunggu adek ipar ai gi dewan lapor diri nak gi amek kunci dorm baru kalo x silap...sib baik ada bangku bawah pokok, buleh lah pak metua ai serta mak metua + nenek rekat²...kelihatan Scha dipangku oleh pak metua ai, sangat hepi beliau memain ngan atok nye!!!koh koh koh**


**haaa...ni masa ondeway balik, dah petam time tu kitoram singgah R&R Ayer Keroh...minam² isi perot dan buang apa yam patut sebelom sambung pejalanan!!! koh koh koh**


**mai waif gi beli aiskrim baskin robin! saje nak pekena dalam keadaan cuaca panas...layan je lah...**

Sampai je umah Banting dah jam 6.30pm , penat x yah cakap lah...tapi sempat gak ai belek² kete ai yam tersadai depan umah dari pagi sampai petam, niat ai 1 je iaitu nak repair suis power window (cermin tingkap) yam dah jem...adehhh~ akhirnye dalam letih² tu bejaya jugak...

yes!!! berjaya share apa aktiviti ai pada 1 Januari 2011 permulaan tahun yam cemerlang!!! tapi ni baru dari pagi sampai petam je x sampai malam pun...('',) ok lah, semoga kite berjumpa lagi ye...wasalam...

8 comments:

-hanyaaku- said...

adek ipar u tu part brape??! amek ape?! kih3 mana tau i kenal ke.. uhh bajet!

BRO_MONDAY said...

jiare : nanti ai tanye beliau...yam pasti nye kat UiTM Segamat tu beliau dok kat dorm SMK (Si Manja Kini) kalo x silap ah...adehhh~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh aiskirm tu LM nak sikit..sedappp

BRO_MONDAY said...

sis LM : memam sedap! duit yam kuar pun sedap...sebekas tu je dah RM21 !!! padahal baru 2 skop je, + ngan sos keremel & kacam²...kopak lah ai kalo selalo camni...sib baik jaram² je...saje belanja mai waif...('',)

Juaini Juliet Jamaludin said...

i suka cara you menulis sebab yang you jadi yam. macam anak buah i. huhu :D

BRO_MONDAY said...

jue : ni lah style penulisan ai, ini x bemaksud ai x pandai eja pekataan sebenar ok...ini saje² nak bagi gempak...kalo dalam Fb or dalam email mana² pun ai sama je...camni ah...coz ai tau ianya x rasmi...koh koh koh anyway kem salam ai pada anak buah yu ok...('',)

ejulz said...

adik ipar u kolej mane? mane tau i kenal..haHaha

BRO_MONDAY said...

asroL : UiTM segamat maaa....koh koh koh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...