.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Thursday, June 2, 2011

.:. DRAMA pilihan Bro Monday .:.


Assalamualaikum & salam sayang diucapkan kepada semua pembaca
Bro_Monday's Life('',)

Setelah sekian lama menyepikan diri, kini saya kembali menaip di blog!!!
Macam biasalah, kalau dah menyepikan diri tu bermakna ada lah sesuatu yang terjadi. Ye, betul...saya sangat sibuk minggu lalu. Membuatkan saya langsung tidak berkesempatan untuk meluangkan sedikit masa pun untuk Bro_Monday's Life!!!

Hari ini saya kembali dengan semangat baru, semangat untuk menaip.
koh koh koh

PILIHAN DRAMA BRO_MONDAY's LIFE

Drama Bersiri MAKBUL
Setiap Khamis Jam 9 Malam di TV2




Klik Untuk Layan Lagu Tema Drama Makbul
OST DRAMA MAKBUL

Sepatutnya drama sebegini dah banyak disiarkan dan ditayangkan di semua saluran TV sama ada berbayar ataupun tidak. Ye lah, kan sekarang ni isu sosial yang buruk banyak terjadi. Hari² tengok berita mesti ada kes. Macam² perkara termasuk lah kes buang bayi, kes pecah rumah, bunuh dengan kejam dan banyak lagi.

Tak perlu lah ada lagi cerita² dari seberang yang mengarut, cinta sana sini, baik tayangkan cerita yang berunsur dakwah sebegini, secara tak langsung anak² kecil yang kita patut asuh dari awal mengerti dan memahami apa yang baik dan apa yang tidak.
Kita yang dah besar ni pun dah tau, tapi masih jugak buat!!!
ASTARGFIRULLAHALAZIM...dunia kini...

Ok lah, sampai sini dulu coretan dari saya, malam ini kita pakat duduk depan TV2 tengok drama ini...Mudah-mudahan kita semua dapat pengajaran...InsyaAllah...

Sekian, wassalam...('',)

16 comments:

ADfeez said...

dah lama x tgk tv... adeh..~> huhuh

ejulz said...

cite2 camni kene tgk sorang2..baru feel.. boleh bekal tisu satu.. haHa

efa said...

waah nak tengok la juga mesti best kan? mlm ni nak tercongok dpn tv nak tgk drama tu..

BRO_MONDAY said...

adfeez : lama x jengah yu punye blog!!! japgi ai datam tau...koh koh koh

BRO_MONDAY said...

asroL : a'ah....nangis lah sangat!!! banyak pengajaran yam buleh dapat melalui drama ni...buleh jadikan iktibar...

BRO_MONDAY said...

miss efa : x rugi tengok drama ni...sikit sebanyak leh dapat gak ilmu...drama berunsurkan Islamiah camni patut ditonton!!! siyes...sangat bagus drama ni...('',)

syrupmasin said...

macam best je..nk try tgk la..

d_tieah said...

Jarang kot layan drama tv2 ni.. Hehehe.. Tv pun jarang tengok.. Layan asmara2 jek.. Tapi dah abis..

Entry Terbaru : Filem Mael Lambung Bakal Box Office

YanaMIB said...

ouh ada eh cite ni..hehe..jarang nk tgk tv skrg..jd bini mmg bz manjang..ngeh³ ^_^

Encik Suami said...

Ejulz: Emosi nampaknye.
Bro Monday: Siriyes..tak penah tgk drama nie. Tak penah dgr org sebut2 pun. Mana taknye..Nurin pilih channel kegemaran dia sendiri. Ayahnye kenelah mengalahkan.

Dim Benihana said...

xpernah tgk cite ni, nant nk try tengoklah...

BRO_MONDAY said...

sirap masin : try lah tengok geng!!! best!!!

miss tieah : perghhh! kompom yu ni jiwang punye oram kan??? ai laik dis...apa pun nanti try lah tengok drama makbul ni...semoga dapat iktibar..pesanan untuk ai jugak...

miss yana MIB : adesss...ajak je ujang layan skali, pedehal??? koh koh koh

bro sichan : try lah layan bro...best ai berani gerenti lah...tapi tentu yu oL da tertinggal episod, kalo nak tengok dari mula boleh carik kat YOUTUBE ('',)

BRO_MONDAY said...

bro dim : try lah tengok bro...best...banyak manfaat dalam kita selalo berdoa kepada Nya...('',) nak tengok episod awal search kat yutiub..ada...dia episod²...

Budak Botak said...

He3, mak selalu tengok nie.

BRO_MONDAY said...

budak botak : memang layan...malam tadi dah episod 8...

zacky ~786~ said...

btol tu bro monday .~ sy setuju sgt2 ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...