.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Friday, December 24, 2010

~ MaiN MaSaK² ~

Salam pagi Jumaat yam bahagia tu oL ('',) best nye datam keje pagi tadi, ai gerak dari umah jam 6.45am...bawak muto coz cuaca sangat baik...mai waif cam biasa ah, beliau bawak kete bersama Scha...

Entry kali ni ai nak share ape yam jadi petam semalam membawak ke malam! ok cite nye macam ni, kan semalam ai datam keje bawak kete, so balik tu ai kena lah pick up mai waif ngan Scha kat Parcel C2 (opis), pastu kitoram ke Presint 8 Putrajaya, gi jumpe angkel RHB ATM...gi setel kan ape yam nak disetelkan... dari situ terus kitoram menuju ke pasar Presint 8 tu nak beli lauk nak masak!!!

nampak pulak ketam, kasi angkat 2 ekor lah ape lagi...mai fevret!!! cakap ngan mai waif, "sayam, malam ni kite wat lauk ketam masak lemak nak x?" beliau pun kate ok!!! pastu kitoram beli ikan selar kunim 5 ekor & udang secukup rasa...('',) pastu carik sayur & santan kelapa...ai kata "ai nak wat sayur gorem tau..." mai waif pun kata ok sebagai tanda setuju...adehhh~

sampai je umah, ai mandi + solat Asar...setel je terus ai masok dapur...ketam masak lemak dalam proses, terus ai siapkan potom² sayur untuk di projekkan!!! koh koh koh
Alhamdulillah ianya menjadi + sedap...ai sejukkan nasik, lepas solat Maghrib je terus ai belasah itu makanan!!! sedap wooo~
tapi sebelom makan tu ai snap gambarajah nak buat jadi bahan bukti selain dari upload ke fesbuk tag kawan² kasi bakar line!!! koh koh koh



*ni lah hasil nye, mai waif bikin ketam masak lemak & ai pulak bikin sayur gorem ber sos tiram!!!*

Mesti yu oL ingat dan pikir macam² kan??? koh koh koh ai TIDAK LEMBUT ok, ai seoram yam kasar+garang+hurrrr!!! adehhh~ sape² yam kenal contohnye macam :

kak Ly cOmey
asroL PA incik MAZLAN
zura bini sepul

dan ramai lagi teman blogger!!!

tentu tau ai ni macamana oramnye, dan harus diingat lelaki pun buleh memasak tapi x sehebat wanita ('',) ape² pun hidup ni penuh pelajaran dan ilmu..jangan lah kite sia² kan nye...koh koh koh semoga kite jumpe lagi ye kawan²...

6 comments:

ejulz said...

kotam masak lomak bro.. haHa

BRO_MONDAY said...

betul tu asrol...koh koh koh yu kena tag tu!!! adehhh~

KizZ said...

hahakz!kiz goreng ikan reti lah..haa..pastuh masak nasik..

BRO_MONDAY said...

kiz : yu r so fani ok!!! koh koh koh tapi kira ok lah ada basic...ai pun mula² dulu nak tumis bawang pun ai x reti tau...pastu ai belaja ngan waif ai...skam da reti...ape yam nak disimpulkan di sini adalah, belajar tu pentim...('',)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ketam masak lemak ke?aduhhh sedap tu.

BRO_MONDAY said...

betul sis LM!!! memam sedap...masak sendiri lagi puas ati buleh makan banyak²... pastu kebersihan terpelihara...koh koh koh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...