.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Thursday, April 14, 2011

.:. MENGHARGAI JASA .:.



Assalamualaikum dan salam sayang kepada semua, berjumpa lagi kita di Bro_Monday's Life...Syukur ke hadrat Ilahi, masih diberi kesempatan...('',)

Sudah lama saya nak coretkan entry berkenaan ini, kini tiba lah masa yang sesuai...

Setelah membaca entry BRO SICHAN a.k.a Encik Suami tempohari, hati saya terdetik sesuatu...kita nak menghargai jasa isteri ada macam² cara...salah 1 nya adalah "kejutan"...apa saja kejutan...kejutan ni selalunya berhubungkait dengan hadiah...selalunya lah, kan?

Saya sendiri pun sudah banyak kali buat kejutan untuk isteri tercinta...sejak dari belum kahwin (masa ber couple) hingga lah sekarang sudah mempunyai cahaya mata seorang...macam² cara dah guna...koh koh koh

Ok, sebenarnya kita sebagai suami sepatutnya dan sememangnya wajar menyediakan kelengkapan dan apa saja keperluan isteri...Isteri juga mahu kelihatan ayu, anggun dan juga cantik...seperti gadis lain...Untuk suami juga, kan? Bukan untuk orang lain...

Dengan ini, pada pandangan saya kita sebagai suami wajib memberi isteri apa yang diminta selagi termampu...Ianya juga sebagai membalas jasa isteri menjaga, menguruskan rumah tangga dan juga menyayangi kita...

InsyaAllah dengan cara ini, rumah tangga yang dijaga akan berkekalan ke akhir hayat dan mendapat kebahagiaan berterusan dariNya...('',)

ENTRY ISTIMEWA ditujukan kepada insan yang paling disayangi...APPLE LADY...

27 comments:

apple_lady said...

THANKSSSS....heheheh
bermakna boleh mintak apa2 la nie???

hahahahaha.....

BRO_MONDAY said...

epel : boleh......selagi termampu...('',) kan dah mention kat atas tu ha...koh koh koh

Encik Suami said...

Hamboi3x..tetibe jerk terlintas nak buat entry nie ek?
takpe..dari entri yg ai buat tempohari, maybe yu tergerak hati nak buat entri mcm ai.tak kesah lah. Ai sokong apa yg yu kata. Selagi kita termampu..Insya-Allah..sbg suami..kita akan tunaikan kehendak isteri. Kehendak anak juga kita cuba sedaya upaye penuhi.
semoga aiman menjadi suami yg terbaek utk apple lady. Insya-Allah.

Encik Suami said...

Apple lady:

Apa yg yu nak mintak nie??
Hehehe..

Puan Saira Azura said...

tau lah hr khamis

BRO_MONDAY said...

bro sichan : ai laik yor komen...amin...mudah² han lancar lah semua nya...macam tu gak untuk yu ok...('',)

BRO_MONDAY said...

zura : ai laik monday ok...khamis? kenapa dengan khamis? kalo nak, ari² pun buleh...koh koh koh

Encik Suami said...

Yu laik komen ai? Yahoooo.
Eh..nape komen terpower tue bilangan komen ai makin kureng. Dulu dah 27 komen..skrg tinggal 7 je. Mana lagi 20?

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

oo...y tuu ae blog wife! nak terjah! haha...dpt jugak woo,

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

mana nak dpt lelaki y baik yerk...i mean btaggungjwb..

BRO_MONDAY said...

bro sichan : kalo x silap ai, widget tu dia kira bulan by bulan...contoh macam mac yu komen kat blog ai (30) ok, masok je bulan april automatik kiraan jadi (0)...kalo x silap lah...nanti ai nak renew cari widget lain lah...x best macam ni, xde rekod pulak tu...koh koh koh

BRO_MONDAY said...

miss fatimah a.k.a ciktim : a'ah tu lah mai waif punye blog ('',) hmmm~ nak carik lelaki baik b/jawab ek? ntah lah....x pandai nak cakap cemana, tambah² di zaman skam ni ha...dah lah lelaki jumlah makin sikit...so, hati² lah dalam memilih pasangan...ai cakap ni pun bukan ai baik sangat pun...baik² kita, ada lagi baik dari kita...kita x sempurna, tapi kita masih boleh menyempurnakan diri kita...

~Nabilah~ said...

ske srprise....tp x de pown org nk wat srprise..hahaha

eelobor said...

wah...wah...wah...abam isnin. kelazzz gituh demo, hihihihi. trimo kasih kerano singgoh & komen di umoh kawe.

a n a . i z z t y said...

wiwiiit....sweet nyaaa bro nie..haha

Encik Suami said...

What ever is..ai tetap komen terpower ditangga pertama selepas yu.
kan3x?

BRO_MONDAY said...

miss nabilah : suka seprais??? xde sape yam nak bagi seprais? adehhh~ payah camtu...usaha lah cari soram...koh koh koh

BRO_MONDAY said...

bro eelobor : beres bro...tak dop hal...kito saing²...semoga ianya berkekalan...

BRO_MONDAY said...

miss ana : tengkiu² ...sweet x leh sangat, nanti kena kencim manis weiii...koh koh koh('',)

BRO_MONDAY said...

bro sichan : ye!!! yu lah komen terbanyak buat masa ni di bawah ai sebagai owner...koh koh koh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hihi...romantik dan penyayang..tu yg sis harapkan dr semua lelaki..

fatien ! said...

wah wah, romantik ar bro monday :)

BRO_MONDAY said...

sis LM : ('',) begini lah ai seadanya...thanks sis!!!

miss fatien : koh koh koh tengkiu² so mac!!!

Budak Botak said...

he3, bahagianya Bro Monday, koh3...

aizamia3 said...

moga kekal hingga akhir hayat..

psstt:
ni nak kena tunjuk pd bos ni.. biar lagi banyakkkkk hadiah boleh dapat..

Mamar Nordin said...

KAN BEST KALAU ALUS MCM KO BRO....HUKHUK...

BRO_MONDAY said...

mamar : jangan cakap camtu....setiap oram ada kelebihan masing²...('',)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...