.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Monday, April 4, 2011

.:. Buat Projek .:.

Assalamualaikum & very² good morning to everybody!!! ('',) Today i want speak in English...(hampehhh~SPM subjek B.I pun gagal ada hati konon...) koh koh koh

Ok², saje je intro bagi gempak sikit...

Hmmm~ nak cerita sikit...pagi semalam isteri saya ajak balik Banting.

Perbualan celik je mata dari tidur waktu Subuh.

mai waif : abang, tengahari nanti jom kita balik Banting.
ai : nak balik lagi? last week kan baru je kita semua balik sana. ada apa sayang?
mai waif : nak gi tengok site projek...
ai : projek apa ada sana? kat sini pun boleh je nak projek...adehhh~
mai waif : projek rumah lah, nak beli rumah kena tengok tapaknya dulu...
ai : oh....ingatkan projek apa tadi!!! ok² nanti tengahari kita gerak...

Tengahari tu kami sekeluarga keluar rumah. Petang jam 4 baru balik rumah Putrajaya. Lama betul, banyak taman² baru kami round tengok²...siap call pemaju²...last² singgah di 1 taman ni, rumah baru siap. Call no.telefon yang ada di banner tiang lampu jalan. Katanya ada kosong lagi beberapa buah rumah...

Alhamdulillah...ni lah dia taman yang saya maksudkan tu...



Kemudian kami ke sebuah lagi taman, 60% hampir siap. Dijangka bulan Disember 2011 akan siap sepenuhnya. Ni dia gambar saya snap dari dalam kereta.



Apapun sekarang semuanya dalam proses booking. InsyaAllah ada rezeki tak kan ke mana-mana...('',)

Ramai juga kawan² yang mahir bab ni saya contact!!! Maklumlah benda baru, masih belum ada pengalaman...yang penting bertanya dan jangan sombong...nanti dikatakan "bodoh sombong"...koh koh koh

Baiklah, sampai sini dulu ye...Nanti kita jumpa lagi!!!
Wassalam...

33 comments:

Ujang9897 said...

wow..

brapa K bro

BRO_MONDAY said...

ujang : 149K...umah bawah je...xde 2 tingkat, malas nak menyapu umah besar²...adehhh~

TAYAR PANCIT said...

bro arap2 ade rezki bro..cantek tu...hehe.

Red Giant said...

Mak Ai... Jauh 2 Bro...

BRO_MONDAY said...

bro tayar pancit : insyaAllah, skam ni ngah usaha lah...usia muda camni lah nak ada aset pentim ni...

BRO_MONDAY said...

bro giant : xde lah jauh mana pun bro...slalo balik kampum waif ai...koh koh koh 30 minit je dari putrajaya...lalu dengkil...

muCux said...

hihihih lawak plak bace sbb terlucah ckit :p. . .
mau beli uma jugak tp duet x cukup ada bape sen jew nie. . .cmne?

b a m b a m ' s said...

den dok nilai.. dokek lar tuhhh..heheheh..

Terjah jom!: Cik Bambam punya stori

BRO_MONDAY said...

miss mucux : ada ke? sori²,,,koh koh koh yu nak beli jugak? bagus..mula lah menabum dari skam...

BRO_MONDAY said...

cik bam² s : koh koh koh dokek bonar dah tu...den pun lamo dah tak poie sinun....nilai 3...('',)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

rumah skrg cantik2...pilih je mana yg sesuai ngan citarasa.nnt jgn lupa ajak sis dtg raya dah la ye?hihi

Isteri Yang Comel said...

wow cantik tu

Encik Suami said...

Bro Monday:

Lama tak komen blog yu nie.
So..ai terjah semula lps balik kursus.
Wah2..ada perancangan besar tahun nie rupenye.Bagus2..ai sokong sgt2.
masa muda nie lah kita nak beli aset kan?
Ooo..baru ai tau,rupenye waif yu org banting ye.
Jap2..umah nie beli utk dok sendiri ker disewakan?
klu betul yu dok banting..dekat sgt dh umah yu ngn umah ai nanti.
Buleh kite jumpa, lepak hame2 nanti kan?

jemput terjah entri terkini

1) Mood:Tak Byk Cakap

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

waah..rumah baru tu bro..tahniah2 =)

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

sy pon nga beli umah ni..cehwah, heehe..

dlm pocess..

The Red Rambutan said...

Bro. Monday... bestnye!!!!

bobiedanbad said...

cantik tu bro..klu beli rumah kena rajin tanya yang pakar takut ter....hehe

BRO_MONDAY said...

sis LM : insyaAllah...ai akan jemput datam raya ok!!! ('',)

sis IYC : kan?kan? banyak keje nak kena buat lagi ni...

bro sichan : wah!!! lama x komen ye? amacam kursus? ada baik ka? best x? koh koh koh tu lah pasal, yu umah kat mana? banting jugak? boleh lepak minum sama nanti...

iqbal : yo geng...umah baru, tapi belum ai miliki lagi...banyak keje lagi ah...insyaAllah berkat usaha, kompom dapat!!! kene rajin lah...

cik tim : ok gud² sama lah kite...gud lak tau...('',)

bro red : gempak!!! insyaAllah dapat ni...kedit ai kering tadi reply² sms yu...adehhh~ petam kang baru topap balik...koh koh koh

cekgu bobie : thanks atas peringatan berguna...ai laik dis...

Encik Suami said...

nak tau citer pasal kursus hari tue, jemput terjah new entri

1) Mood:Tak Byk Cakap

sahromnasrudin said...

putrajaya dengan banting dekat ke??? ramai gak yang beli area seremban nilai kan

~Nabilah~ said...

waa...nk bli rumah bru 2...hehehe....best3x...

BRO_MONDAY said...

bro sahrom : yup, dekat je lah...ai selalu ujum minggu balik sana...kampum isteri...dari putrajaya lalu dengkil tempuh olak lempit sampai lah ke banting...('',)

miss nabilah : ada rezeki dapat lah...masa muda camni lah nak ada umah sendiri...skam ni ai sefemili dok kuaters kerajaan je...

d_tieah said...

Uik.. Projek malam tu lainlah.. Kwang kwang kwang.. Cantik rumah.. Mesti mahal..


Entry Terbaru : Alamak! Video 'Panas' Dah Tersebar..

BRO_MONDAY said...

miss tieah : ye...projek lain...adeh!!! xde lah mahal mana pun, Banting punye kawasan masih normal lagi...149K cincai kira...

cBk said...

syoknyerr ada rmh sndri..huhuh

QasehTercipta said...

alhamdulilah... ,moga impian menjadi kenyataan.. best dah ada rumah sendiri lepas tu dekat ngan family

BRO_MONDAY said...

bro cbk : ('',) semoga impian jadi kenyataan...

sis pieja : insyaAllah...ai ngan epel ngah usaha ni, banyak prosedur yam perlu ikut...loan rumah kerajaan...kalo ada cash kat tangan kan best...koh koh koh

cikanna said...

salam bro...insyallah dpt ddk umah sendiri...area banting? dekat umah nenek saya la...

jom join GA ni...

http://bungaespadrilla.blogspot.com/2011/03/contest-mencari-follower-bertuah.html

BRO_MONDAY said...

cikanna : wsalam ('',) ye ke? umah nenenk yu kat Banting gak ek??? berjiran lah ngan kampum waif ai...koh koh koh

QasehTercipta said...

kalau ada cash kat tgn mmg laa best, mcm2 mau beli hehehe...
x guna duit kwsp ke uat d/payment?xpe, korang bdua masih muda, boleh uat loan pjg2.

BRO_MONDAY said...

sis pieja : insyaAllah berkat usaha, ada rezeki tentu x ke mana...KWSP kitoram berdua dah lama setel lah, berguna masa nak lahirkan scha dulu dan selepas lahirnye beliau...banyak pakai RM masa tu...('',)

QasehTercipta said...

Insyallah, moga Allah mempermudahkan jalan yea.

ummi anum said...

Salam..nak beli umah ek??
bestnya umah baru...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...