.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Friday, July 1, 2011

TIPS menghantar komen di Facebook

Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua pengunjung serta pembaca Bro_Monday's Life('',)

Hari ini saya dengan rela hati untuk memberi satu tips ataupun cara mudah semasa memberi komen di status Facebook.

Mungkin cara ini ramai yang sudah tahu, bagi yang masih tidak tahu lagi, ini adalah tips yang sangat berguna untuk anda. Mudah sahaja, sila lihat gambar yang saya sediakan di bawah ini.


**sila klik kanan tetikus dan open new tab untuk gambar yang lebih jelas**

Biasanya semasa kita selesai taip komen di status, kita tekan Enter automatik komen itu akan dihantar. Betul tak? Cuba dahulu baru tahu.

Baiklah, jika anda mahu buat senarai nama berbilangan dari 1. 2. 3. dan seterusnya ke bawah tentu anda menghadapi kesulitan,kan? Saya mahu beri tips yang mudah berkenaan ini.

Anda boleh tekan Shift + Enter untuk menaip di ruangan komen tanpa menghantar komen tersebut terlebih dahulu. Cuba buat sekarang di komputer anda. Pasti menjadi.


Harus diingat, tips ini hanya sesuai apabila anda menaip ataupun melayari Facebook di komputer menggunakan papan kekunci (keyboard). Ianya tidak terpakai apabila anda menaip komen semasa melayari Facebook melalui handphone kerana kebanyakan handphone sudah pun ada button untuk Enter ke bawah di nombor 0 (kosong).

Sekian dahulu tips ringkas dari saya, harap dapat membantu anda di waktu kesulitan. Selamat maju jaya dan selamat melayari internet!!! koh koh koh('',)

16 comments:

d_tieah said...

Owh.. Bagus lah.. Sy slalu mengalami masalah ini.. Nak enter kiranya, tapi terus terhantar.. Baru tau kena tekan shift + enter..

TQ

Dim Benihana said...

terbaik bro...nice sharing

aizamia3 said...

terima kasih.. pelajaran baru untuk hari ni.. ;)

BRO_MONDAY said...

miss tieah : haaa...kan ai dah agak, kompom ramai yam masih belom tahu pasal menda ni...sama² lah kite belajar...('',)

BRO_MONDAY said...

bro dim : apa yam ai tau, ai share lah...koh koh koh

BRO_MONDAY said...

aizamia : sama² kite praktik kan...('',)

Along Usop said...

dah lame tau.. saje tanak share...

kih3...

jaat kan3???.. :P


*malas nak buat tutorial sebnanye.. ngee

Jer ... said...

Entri yang berguan , ramai gak tak tahu :D

Jer ... said...

typo . berguna

BRO_MONDAY said...

jerza : koh koh koh buleh pulak ter typo, kan?? ok2..tengkiu sudi jengah ke sini...

along usop : tu lah pasal...waif ai si apple tu pun dah gelak2 kan ai kat status tu petan tadi, dia kata apa ah, oram dah tau lama dah...adess... ai pun ada mention kat situ, ni bagi mereka yam x tau lagi...koh koh koh

Nizam Ijam said...

nice tip :)

jom letak nizam ijam dlm bloglist :)
Pelajar Tingkatan 1 Liwat Pelajar PraSekolah

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

sharing is caring. saya baru tau cara2nya. tq =)

вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Makan-Makan
вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Yeay Yeay! Mak Balik!q =)

вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Makan-Makan
вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Yeay Yeay! Mak Balik!

ejulz said...

aku x faham la bro.. heHe

Nizam Ijam said...

saya da tukar domain...
kalau awk letak blog nizam ijam dalam bloglist..
Tolong ubah URL blog tu balik..
nanti xdapat update terbaru nizam ijam :)


Saya pakai domain baru dan nak buat bloglist jom join
Segmen Mudah-Jom Join Bloglist Nizam Ijam

[k]o{q}i[n] said...

singgah sini...lawat blog bro...

BRO_MONDAY said...

miss hanim : ('',) sama² kite share...

asroL : kan ai dah datam meja yu semalam kasi ajar...koh koh koh

nizam ijam : ok² jom kasi terjah sana!! ('',)

along koqin : tengkiu² bro!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...