.:. TeNTaNG DiRi ai .:.

My photo
ai ni hepi oramnye, pastu ramai yam kata ai ni peramah,ai dah berumah tangga, ada soram waif yam comey & soram anak yam cute ai panggil beliau Scha Al-Aiman...nama penuh anak ai NUR ALYSHA HANI...ai sangat sayamkan femili ni...ai jugak suka berfoya-foya tapi bukan ke arah kejahatan mahupun kenakalan...tapi sebenarnye ke arah kebaikan...ai join Kelab Pemilik Proton Saga ISwara Malaysia (SagaIswaraClub)[www.sagaiswaraclub.com] dan Kelab Belia Saga Putrajaya (KBSP)[www.srd.com.my]...so, kitoram selalo ada aktiviti riadah dan amal...macam² lagi lah kalo nak cite...dah kenal, baru tau... koh koh koh ('',)

.:. CERITA BARU BLOG G-NOLA -On9 24hrs- .:.

Wednesday, July 20, 2011

Akhirnya, Puas Hati Tanpa ASTRO!!!

Assalamualaikum & salam harmoni buat semua pengunjung serta pembaca Bro_Monday's Life('',)

Harap anda semua berada dalam keadaan tenang, aman dan damai sentiasa. Pertama sekali ingin saya ingatkan di sini, entry ini LANGSUNG TIDAK BERNIAT UNTUK MENGHASUT SESIAPA. Ini kerana saya telah pun menamatkan perkhidmatan ASTRO di rumah saya. Semuanya berpunca dek kenaikan bayaran sehingga mencecah RM15 mengikut pakej.



Sudah pun diwar-warkan dalam media massa mahupun media cetak berkenaan isu ini, dengan itu saya disarankan oleh isteri agar menelefon talian panas ASTRO pada 14 Julai 2011 yang lalu. Lantas saya terus bercakap dengan operator untuk mengutarakan hasrat yang terpendam.

Akhirnya, selesai juga dan saya berjaya!!! Kini saya adalah salah seorang pengguna perkhidmatan Unifi dari Telekom Malaysia. Untuk dapatkan info lanjut, anda boleh search dan buat kajian sendiri di GOOGLE ...


Saya melanggan pakej VIP 5 dengan bayaran RM149 sebulan (telefon+internet+hyppTV). Dahulu semasa melanggan ASTRO bayarannya (+-)RM100, tapi hanya untuk siaran TV. Kini, banyak kelebihannya apabila menggunakan perkhidmatan Unifi...

PILIHAN DI TANGAN ANDA ('',)

p/s : kalau search di Facebook pun dah ada fan page BOIKOT ASTRO ni...koh koh koh

33 comments:

Aku Ibu Muda said...

dah lama boikot...sbb tak pernah langgan...hehe

Afif Nasir said...

betul2....
unifi lg untung...

ejulz said...

unifi ada tunjuk EPL x ek? unifi kat rmh aku tu pun x tgk2 g siaran tv dia.. heHE

d_tieah said...

Terbaek bro.. Ngee :) Tapi astro kat umah bayaran rm53 je.. Internet plak rm99.. Total 1++.. Tapi internet tu tak dapat hypptv lah..

*Bukan boikot Astro je,, boikot Buletin Utama TV3 pun ade.. Macam2.. Huhh!

Red Giant said...

Yaaaaa.... Tutup ASTRO.....

aizamia3 said...

bukan sebab setia dengan astro tapi belum bincang lagi dengan en. suami kalau nak buat pertukaran @ penambahan apa2 berkaitan..

Roti Telur said...

gua xpernah langgan astro..layan tv3 suku ja..kahkah..

NURUL NADIAH MAMAT said...

astro xde pape yg best.....asyk citer yg sama....

unifi mmg best...terbaik...

BRO_MONDAY said...

miss DJ wani : bagus lah kalo yu x pernah langgan..buang duit je..('',)

afif : yeah...sape yam dah guna unifi ni tau lah, kan? terbaik..kite geng!!! koh koh koh

BRO_MONDAY said...

asroL : unifi buat masa ni hanya ada MUTV je, tapi bg fam MU suka lah, kalo bukan fan MU kompom x langgan channel tu..masih ada pilihan..kata installer aritu, mungkin ada penambahan channel sukan dan sebagainya nanti, mungkin sebelom EURO 2012...('',)

miss tieah : ikut penggunaan dan keselesaan serta kemampuan, bagus gak tu...a'ah...dah ada FB ni senam² je oram nak boikot sesuatu...dah berubah, 10 tahun lepas, payah nak boikot² ni...

Unknown said...

dgn unifi, anda boleh menyedut muvie dgn lebih pantas, malah dgn tektik dan teknik, anda len nonton Live show/event via internet malah menonton siri2 tv yg lagi update season daripada tv skrg.. kohkohkrooohhh

Unknown said...

lepas ni boikot rokok pulak, lagi jimat, diri sendiri dan org tersayam lagi sihat...

BRO_MONDAY said...

bro giant : TUTUP TERUS KAN SENANG..koh koh koh bro, sabtu ni 23/7 ai punye geng saga iswara club ada buat gathering tournament bowling antara zon kat the mines, kalo yu ada sana, kasi call lah..yu kan taiko bowling sana...adess...

aizamia : terpulang lah pandangan masing², kalo rasa nak terus kan, terus kan lah..ai pun x halang..kite semua bijak memilih apa yam baik dan x baik...koh koh koh

BRO_MONDAY said...

roti telor : adess..TV3 suku, koh koh koh bagus gak tu..ai selalo layan berita TV1...

miss nurul nadiah mamat : yu pakai unifi? best kan? yu sendiri pun tau beza nye kan??? kite geng...('',)

Alya Esprézzo said...

hahahaahah..untunglaaaaaaaaa org ade unifi, hahahaah..bro alya letak bro kat bloglistt ;)

MaMa CyDa said...

mmg teringin nak terminate astro tp biler tgk unifi byr rm100 above cam tak berbaloi lak. sbb pakej astro mama cume rm68 jek ^_^

tp ....

beruk celcom mama bulan² pun rm68 jugak. sama jek bln² kena byr dekat rm140. Unifi lagik best byk kelebihan. ehehehhe balik umah kena diskus ngan tok selampit(hubby) dululah jawabnya nih ^_^

BRO_MONDAY said...

unknown a.k.a abam mie : yeahh!!! akhirnya yu buat pengakuan ini adalah yu dalam FB...koh koh koh

unknown a.k.a abam mie : slow² untuk boikot rokok pulak,,yu kena ajar ai teknik sedut muvi tau...('',)

BRO_MONDAY said...

miss alya : saje nak upgred dari pakai strimik kepada unifi..terus potom astro, pedehal??? koh koh koh BTW, thanks ye..akhirnya ai masok dalam bloglist yu...terharunye~ ok, ai balas balik japgi ai akan masok kan yu jugak dalam ai punye bloglist!!!

mama cyda : betul...ai punye congakan aritu lain sikit...apa pun baik diskas dulu, mesti ada jumpe solution terbaik...setiap oram ada pandangan dan pendapat masing²..pilihan di tangan kite...kena bijak...('',)

Mohd Khairi Khadzir said...

salam...jln2 sini pulak! ... hehe... UNIFI ..MANTAPPPPP!!!!! hehehehe

BRO_MONDAY said...

khairi : thanks sudi terjah sini balik ok...koh koh koh

http://aniesandyou.blogspot.com said...

x de astro tp x leh idup tanpa tenet


Kerana LiverpoolFC episode 4 (finale)

BRO_MONDAY said...

miss anies : ramai yam sama kes macam yu ni..ai pun sama...selagi mampu, boleh lah kite penuhi kemahuan tu...('',)

forever love said...

best kan guna unifi.. laju pun laju gak.. hehe.. murah pun ye gak.. hihi..

<-- bekas pekerja unifi.. ihihi

BRO_MONDAY said...

miss atiQ : a'ah!!! laju giler!!! selamba je layan youtube tanpa sekat²!!! koh koh koh owh...yu bekas staff unifi ek??? best lah..untong lah...

Anonymous said...

Kalo klik dpt duit x?...alamak dah terklik laaakkk...adeihhh...kohhh3

[k]o{q}i[n] said...

sama la kite.. pengguna unifi.. huhuhuuhu

mas saari said...

macam nak berpaling tadah ke unifi jugaklah...hehehehee

aizamia3 said...

assalamualaikum n morning Bro.. ;)

singgah tak drop komen macam tak best aaa... ;) ni yang tonjolkan diri.. kihkihkih..

BRO_MONDAY said...

anonimus a.k.a suding pocom :
x yah klik baiii...x dapat duit..koh koh koh

koqin : ye..hanya sape yam guna unifi je yam tau betapa best nye menda ni...koh koh koh

miss mas saari : terpulang kat yu, yu buleh pilih mana yam terbaik..('',)

aizamia : waalaikumussalam, morning!!! harap yu se femili sihat hendaknye!!! tonjol ye??? koh koh koh

Rozuan Ismail said...

macam best je unfi ni.cepatlah habis belajar n dpt keje.boleh langgan unifi

BRO_MONDAY said...

wan PCB : slow² kayuh, nanti dah bekerjaya dan bergaji sendiri, baru lah langgan...('',)

Red Giant said...

Bro Monday : Kwsn Umah Den Xde Lg UNIFI.... Ngah Tggu Gak Ni... Kalo Dh Ado, Baru den Potong... Hahahhahaha... Taiko Apo... Taikocing Bleh r.. Insyaallah.. kol bp ko Main?...

BRO_MONDAY said...

bro giant : ye ke xde dalam kawasan lagi line nye??? dah try check? buleh check kat website unifi... a'ah, sabtu ni ai ada kat The Mines Bowling jam 4pm - 7.30pm lebih kurang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...